Hitta diskussioner med liknande innehåll

Någon med koll på Phu Quoc Island, Vietnam?

#1 2011-09-27, 22:51
Är det värt att lägga 10-12 dagar där?
Om du varit där - berätta om dina upplevelser.
Vart ska man äta, vart ska man bo, vad ska man göra?

Det verkar vara en riktig paradisö.

Tack för hjälpen.
#2 2011-09-28, 06:01
Ursprungligen postat av Jacobnallen
Är det värt att lägga 10-12 dagar där?
Om du varit där - berätta om dina upplevelser.
Vart ska man äta, vart ska man bo, vad ska man göra?

Det verkar vara en riktig paradisö.

Tack för hjälpen.


Tja
Var där i slutet av februari i år och nej 10-12 dagar känns lite mkt.
Finns inte jättemkt att göra förutom att bada,snorkla, hyra vespa och åka runt.
Gick på en snorklingstur en dag som var sådär, ett besök på pearl farm ingick.
Kommer ej ihåg vad boendet hette men det kostade 25 USD för ett rum med fläkt och kallvatten precis vid stranden.
Fanns massor av bra restauranger längs gatan upp till stora vägen
#3 2011-10-01, 21:51
Ursprungligen postat av Maackan


Tja
Var där i slutet av februari i år och nej 10-12 dagar känns lite mkt.
Finns inte jättemkt att göra förutom att bada,snorkla, hyra vespa och åka runt.
Gick på en snorklingstur en dag som var sådär, ett besök på pearl farm ingick.
Kommer ej ihåg vad boendet hette men det kostade 25 USD för ett rum med fläkt och kallvatten precis vid stranden.
Fanns massor av bra restauranger längs gatan upp till stora vägen


Tack för tipsen.

Hur vart det att hyra vespa och åka runt? Var det värt? Hur var upplevelsen?

Någon mer fler tips?
#4 2011-10-05, 18:04
Ursprungligen postat av Jacobnallen
Tack för tipsen.

Hur vart det att hyra vespa och åka runt? Var det värt? Hur var upplevelsen?

Någon mer fler tips?


Jo det var rätt skoj att göra,nästan nödvändigt då vi bodde en bit från de flesta restauranger och nattmarknaden.
Dock var vägarna inte jättebra då dem ej var asfalterade en bit efter 'stan'
#5 2011-10-06, 12:45
Banned-igen
Max 5 dgr sen vill du därifrån. Men varför inte då du är bara några timmar ifrån gränsen till Kambodja och ett mycket häftigare land.
#6 2011-10-06, 19:07
ElRetardo123
Flyger över dit från Manila med tjejen (fick ett kanonpris med cebu pacific från Manila till Saigon) i mitten på dec för att efter ca 5 dagar dra vidare till Cambodja ,,
Så jag söker sjyst boende på Ön??
Pris upp till 500:-/natt
#7 2011-10-19, 17:08
wowgold.be
Varit där massa ggr..
beroende på vad man gillar... familjeliv,fiske,snorkling.båt osv så är det guld, för en annan inte mycket att göra där... strömmen går varje dag och de ligger långt efter på turism mm.. föredrar saigon mycket bättre
#8 2014-01-13, 07:54
Lacerda
Dags att uppdatera denna tråd, någon som varit daer nyligen?
Risk for en massa fullbokningar den 25/1 naer dom firar sitt nyår?
#9 2014-01-27, 22:00
David86
Ursprungligen postat av Lacerda
Dags att uppdatera denna tråd, någon som varit daer nyligen?
Risk for en massa fullbokningar den 25/1 naer dom firar sitt nyår?

Jag var där under tet 2013 och jag gjorde en riktig chansning eftersom jag bokade flyg innan jag kollade efter boende, och när jag började leta boende (ca en vecka innan avresa, som var två dagar efter tet) så var allt på t ex hotels.com fullbokat. Men när jag landa på flygplatsen var det bara att fråga en taxichaffis om där fanns något ledigt och han hittade en hydda till mig, kostade väl en 20 dollar per natt, varm dusch, kakel, stor säng osv. Men det borde verkligen undvikas att göra något i Vietnam under just den veckan, allt med boende och transporter blir dyrare och svårare att få tag på.

http://www.tripadvisor.com.au/Hotel_Review-g469418-d1586080-Reviews-Thai...

Servicen var obefintlig, men den var en bit ifrån alla andra etableringar och därför lite billigare.

Du kommer nog tröttna på ön efter ett tag då det inte direkt vimlar av saker att göra där, du kan köra runt hela ön på en vespa på en dag. Men det är ett litet äventyr, det har byggts några fina motorvägar osv som är helt tomma på bilar eftersom dom inte leder nånstans. Helt abrupt slutar dom och övergår till smala grusvägar med broar gjorda av bambuträd.

Värt att nämna är att det öppnades en internationell flygplats på ön precis innan jag flög dit, när jag var där var de fortfarande i princip obefintligt med stora flyg som kom dit men det kan ha ändrats på sistone, vilket ändrar på spelreglerna litegrann.
#10 2014-01-29, 14:34
Sextonbussen
Hej

Var på Phu Quoc för några månader sen och har samma uppfattning som övriga i tråden.

Vill man slappa-bada-snorkla-äta och dricka billigt så skall man välja Phu Quoc. Är man ute efter "röj" skall man inte väja Phu Quoc.

Vi bodde i bungalow mitt på stranden AC, WC, frukost och nattvakt ingick för 50 USD/natt

Om du åker får du inte missa nattmarknaden. Ett osannolikt ställe där alla havets läckerhet serverars. Billigt och gott
#11 2015-04-19, 12:32
charlieay
Jag har varit där tre veckor i Januari två år i rad nu, planerar för ett tredje besök nästa år (fast då ett halvår). Har åkt dit med familj och vi har verkligen inte haft problem med att hitta aktiviteter. Jag har dock en släkting som bor där nere så det har väl bidragit en del till att man vet vad som finns att göra. Men kan tipsa om snorklingturer; man hyr då båt under en dag och tar sig ut till öar runt om phu quoc för bad, snorkling och fiske som sedan avslutas med en lunch med lite av havets alla läckerheter.

Hyra moped och ta sig runt ön som många nämner kan också vara riktigt spännande, håller verkligen inte med om att man får ön avklarad på en dag på moped, det finns gott om djungelvägar (fullbreda vägar fast av lera) som tar några timmar att köra igenom; kan nästan garantera att man får se vilda apor här då vi gjort det flertalet gånger varje gång vi åkt dessa vägar. Att hyra moped kostar för övrigt runt 55 kr per dag och drar 0,2-0,3 liter milen med ett bensinpris på 6-7kr/liter, dessa "mopeder" brukar vara 125 cc så det är väl då egentligen lätta motorcyklar. Som många nämner är vägarna dåliga på många ställen men detta byggs för fullt och det är bra mycket lättare att ta sig runt på ön i dagsläget än förra året, många asfaltsvägar har byggts sen dess.

Det finns en gokartbana några svenskar äger som jag verkligen kan garantera, sprillans gokarts och en riktigt rolig och tekniskt svår bana. Gokartsen är även snäppet vassare än de svenska gokartsen Har för mig att det kostade runt 150 kr för 15 varv, något dyrare än de flesta aktiviteter på ön men j*vlar vad kul det var. Riktigt trevligt gäng som äger banan också, kan verkligen rekommendera detta!

Nattmarknaden som någon nämnde också, det är ju inte världens bästa ställe för shopping men som sagt ett riktigt bra ställe om man vill gå och äta av havets alla läckerheter. Det finns verkligen allt här, varje resturang har mellan 10-15 akvarier med diverse fiskar/skaldjur/ormar osvosv. Men då man måste mellanlanda i tillexempel Ho chi minh innan man åker till ön så rekommenderar jag att man tar shoppingen där innan man tar sig ut till ön. Finns i distrikt 1 i Ho chi minh ett stort köpcentrum som heter behn than market, kan tipsa om att köra en heldag här innan man tar sig vidare till ön. Så ska man boka resa ner så rekommenderar jag att man tar en hotellnatt i Ho chi minh innan man drar vidare. En hotellnatt på de lite mindre hotellen går att få för runt 50-150 kr/natt och ett flyg ut till ön för 200-500kr.

För dem som vill ta dykcertifikat finns det flertalet olika team som erbjuder detta, finns väldigt fina korallrev runt öarna utanför phu quoc. Tror detta sker över några dagar då, kan ta reda på mer om någon undrar specifikt. Vattnet är vanligtvis otroligt klart och fiskar i alla dess färger överallt. Vi hade dock några dåliga dagar då vattnet var grumligt, vet inte vad detta berodde på.

Vi åkte även på en guidad tur med jeep runt om ön, en riktigt familjeaktivitet skulle jag påstå. Det var väldigt fina platser runt om ön man inte hade tagit sig till på egen hand. Men det finns risk att bli uttråkad då det kan ta någon 20-30 min i bil från ställe till ställe. Skulle nog rekommendera moped, men är man ett större sällskap eller har små barn är nog detta att föredra.

Sedan finns det som någon nämnde stora pärlodlingar på ön, det kan vara roligt att åka förbi någon av dessa men det är ju ingen heldagsaktivitet. Men att lägga någon halvtimme att lyssna lite på hur pärlfarmning går till för att sedan gå runt någon timme och kolla på pärlor kan nog vara värt det.

Det finns även en 27-hålsbana golf på ön för den golfintresserade, otroligt fin bana. Denna bana är helt ny, tror den blev klar i december. Går verkligen inte att jämföra denna bana med de svenska, det här känns onekligen som ett riktigt skrytbygge.

Det finns även ett enormt vattenland, även detta känns som ett skrytbygge. Har inte varit inne på själva anläggningen, men det ser verkligen enormt ut. Har varit på utsidan, ser ut som dem har byggt upp en mindre stad innanför inhängningen.

Finns även stränder med små träbåtar att hyra (med kapten då som kan ta en dit man vill mot rätt pris i princip. Vi gjorde detta vid gränsen mot Kambodja, åkte runt lite, tog oss till en liten öde strand för bad och snorkling, riktigt trevligt.

Kan inte påstå att det är en riktig party-ö detta men det finns verkligen större utbud än vad folk verkar påstå. Finns åtminstone 5-6 riktigt trevliga ställen att gå till. Pma om ni vill ha mer information. Kan nämna att en stor stark (riktigt kall ) brukar kosta mellan 9-15 kr.

Finns många mindre aktiviteter kvar, men tycker att dessa borde vara mer än vad man hinner med på en resa ändå. För de flesta vill ändå hinna med det underbara strandhänget ön har att erbjuda. Kan verkligen rekommendera stranden Long beach, så man får se den otroligt fina solnedgången till en riktigt kall öl.

Har ni frågor är det bara pma, finns risk att jag svarar lite segt men ett svar får ni förr eller senare
#12 2015-07-02, 09:12
David86
Ursprungligen postat av charlieay
Jag har varit där tre veckor i Januari två år i rad nu, planerar för ett tredje besök nästa år (fast då ett halvår). Har åkt dit med familj och vi har verkligen inte haft problem med att hitta aktiviteter. Jag har dock en släkting som bor där nere så det har väl bidragit en del till att man vet vad som finns att göra. Men kan ............hinna med det underbara strandhänget ön har att erbjuda. Kan verkligen rekommendera stranden Long beach, så man får se den otroligt fina solnedgången till en riktigt kall öl.

Har ni frågor är det bara pma, finns risk att jag svarar lite segt men ett svar får ni förr eller senare

Sa att man kan köra runt ön på en dag med moped, sen att man kanske inte ser så mycket då är en annan sak

Har ön fortfarande kvar sin charm? Var där i början av 2013 och är lite sugen på att åka tillbaka igen, men med tanke på vad du skriver om golfbanor osv så börjar man undra om det inte är en risk att stället börjar bli exploaterat?