FAE (UAE) enda arabland/mellanöstern land som är turistland?

#1 2017-10-28, 15:59
tony0682
Är Förenta Arabemiraten enda arablandet i Mellanöstern som lockar turister? Hör ju mest om Dubai o så (stad i FAE) som lockar turister. Finns det något annat Mellanöstern land som är turistlockande?

Irak - näe, IS, lite bombningar o så
Syrien - näe, samma som Irak
Jemen - näe antar väl att det är terror där med
Saudiarabien - vet inte, men hör ju knappt om solsemester där

Nån mer land som finns i Mellanöstern?
#2 2017-10-28, 16:22
Jomensaatt
Ursprungligen postat av tony0682
Är Förenta Arabemiraten enda arablandet i Mellanöstern som lockar turister? Hör ju mest om Dubai o så (stad i FAE) som lockar turister. Finns det något annat Mellanöstern land som är turistlockande?

Irak - näe, IS, lite bombningar o så
Syrien - näe, samma som Irak
Jemen - näe antar väl att det är terror där med
Saudiarabien - vet inte, men hör ju knappt om solsemester där

Nån mer land som finns i Mellanöstern?


Massa fler länder. Egypten har väl vart turistland, om det är så nu vet jag ej.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Mellan%C3%B6stern
#3 2017-10-28, 17:31
Richkid
Libanon
Egypten
Marocko
Tunisien
Jordanien

där har du några..
#4 2017-10-28, 19:16
Motherofgod
Israel, den enda demokratin i mö har en del turism.
#5 2017-10-28, 19:23
Israel är helt klart vettigaste landet i regionen.
#6 2017-10-28, 19:39
lyktstolpe
Många länder i mellanöstern gar verkligen riktigt fina och antika sevärdheter.även öken och natur. Det som är synd är alla oroligheter och dryga människor som bor där.

Tyvärr finns det inga normalt fungerande länder.

Men Jordanien ska vara väldigt fint.
#7 2017-10-28, 21:08
Plastsallad
Oman går bra att turista i, går charter till Salalah..
#8 2017-10-28, 21:35
glesbygdslover
Finns väldigt många bra turistvänliga ställen i mellanöstern, här kommer en lista på destinationer som jag besökt

Iran, Och i synnerhet ön Kish som ligger mitt emot Dubai i persiska viken.

Förenade Arabemiraten, skippa Dubai åk till de mindre emiraten t.ex Ajman eller Ras al khaima.

Oman, finns resorts ute på enklaven Musandam men de är rätt dyra så bästa stad att turista i är Salalah.

Qatar, ganska tråkigt men stränderna vid Al-Rayyan är toppen.

Bahrain, det allra minsta av länderna, finns några få men dyra resorts, avsaknad av riktigt bra stränder gör att det här landet inte ligger på någon topplacering när det kommer till turism.
#9 2017-10-29, 00:12
Jag tror att det beror på hur man definierar Mellanöstern, eftersom länderna kan variera. Men man brukar ju anse att Turkiet hör till Mellanöstern, och Turkiet har ju en del turism. Dels till Istanbul, dels till olika badorter som Alanya, Antalya, Bodrum, Marmaris och Side.
#10 2017-10-29, 00:19
Centauri
Hört talas om Israel? Egypten?
#11 2017-10-30, 11:00
Ursprungligen postat av Richkid

Egypten
Marocko
Tunisien


Dessa länder ligger inte i Mellanöstern men i norra Afrika.

Jag har varit och är just nu i Jordanien, det är ett underbart land med mycket att see. Om att inte prata om Petra förstås så enastående är också Wadi Rum men resten av landet också.
Man kan hyra bil och åka runt hela landet, från norr till syd och överallt finns något att titta på. Folk är trevliga och hjälpsamma också. Maten good
Du kan titta på min blog http://jordanresa.blogspot.se/2016/06/

P.S. Israel är för mig en avskriven historia. Har fått så hemsk erfarenhet från security på flygplatsen i Tel Aviv så det räcker för hela mitt liv. Har blivit förhörd i minst en halv timme om inte längre, ovidkommande frågor dessutom, har blivit av med en min tröja som de slarvade bort när de plockade upp hela min reseväska, scannade även tandkräm bl a. Och har försvunnit i en kvart med min datorn som jag fick tillbaka sedan, men förstörd. Det upptäckte jag först på hotellet. Har skrivit och överklagat, det blev massor med korrespondens som slutade med min fråga om de skulle ersätta de utgifter jag skulle få för att lämna min datorn på service och få utlåtande om skadan. Därfeter är det tyst och inget svar längre. Så, Israel är slut för min del.
#12 2018-01-11, 15:38
Ursprungligen postat av Khamlia
Dessa länder ligger inte i Mellanöstern men i norra Afrika.

Ska vi vara så petiga så ligger Egypten visst i ME, tillsammans med Turkiet & Cypern. (Dock har du rätt i att Marocko samt Tunisien tillhör NA.)

Personligen kan jag rekommendera Fujeirah, Ras al Khaimah, samt Abu Dhabi om man inte är intresserad av Dubai specifikt när det gäller UAE. Förstnämna för natur och stränder, RaK för golf/fest/Dubai-light (även i priset), och Abu Dhabi för lite mer vuxen semester i storstad.

Av de övriga länder i MENA så kan jag personligen rekommendera:

Egypten, (Kairo är helt klart underskattat) och speciellt Dahab om du vill ha lite lugnare, lite mindre, lite billigare solsemester och slippa alla ryssar i Hurghada samt Sharm el Sheikh. Perfekt om du vill snorkla, bo precis vid havet, ha billiga aktiviteter och möjlighet till att röka på med beduiner (fett olagligt dock, men finns som alternativ lol) och festa billigt på barer och nattklubbar.

Qatar, en mini version av Dubai. Lite billigare, lite mindre, men helt klart imponerande om man aldrig varit i regionen tidigare.

Oman, otroligt vackert med mycket att se. Musandam är galet vackert och alla är sjukt trevliga om en lite mer konservativa än i övriga Oman. Dock rätt lite att göra då området är väldigt litet, men har du en bil till hands så rekommenderar jag att köra igenom området och besöka alla gamla platser som har karaktär och historia som är svårt att hitta i regionen annars. Ett besök till Khasab fästning/museum rekommenderas! Boka in båttripper!

Saudiarabien, helt klart grymt att uppleva om än lite krångligare att få till en festkväll Är man intresserad av det historiska MENA så är Saudi något som inte ska missas, finns mängder att se. Nu när de även öppnar upp landet och ändrar på en massa regler och lagar så kommer snart finnas en hel del mer saker för turister.

Länder som jag inte personligen kan rekommendera men som jag på annat vis vet är värt så är följande bra alternativ:
Iran
Turkiet
Syrien (tro det eller ej, men jävligt svårt att få ett visum)
Palestina
Israel
Jordanien
Libanon
...

Allvarligt talat. De enda länderna jag inte kan rekommendera utifrån egen erfarenhet eller av vänner, nyligen, så är främst bara Yemen samt eventuellt Irak de enda länderna du borde ha på din "besök inte" lista.