Florida

Miami är en av USA:s absolut viktigaste hamnstäder. De flesta av de västindiska nöjeskryssningarna utgår från staden. Den absolut största etniska minoritetsgruppen i Miami är latinamerikaner, en heterogen grupp som dessutom växer långt snabbare än vita amerikaner i området. Ett betydande antal av latinamerikanerna är illegala invandrare som sökt sig till USA för ett bättre liv. Kubanerna är kanske mest märkbara bland de många latinamerikanska grupperna. En stor del av dessa kubaner kom till Miami under 1960-talet, efter Fidel Castros maktövertagande. Stadsdelen Little Havana är kubanernas "eget" distrikt och här hörs mer spanska än engelska. Spanskan har överhuvudtaget fått snudd på officiell status bredvid engelskan i Miami på grund av den stora delen spansktalande. På 1980-talet kom en ny våg med latinamerikanska immigranter, denna gång från bl.a Centralamerika och Colombia. Till följd av den stora invandringen från främt Kuba är Karibisk spanska den vanligaste spanska dialekten i staden. De latinamerikanska influenserna präglar Miamis nöjes- och kulturliv. Staden är en av de viktigaste platserna för den latinamerikanska världens television-, musik- och övrig underhållningsproduktion.

Ca 22 procent av de boende i staden är afroamerikaner, många av dem invandrare från Karibien. Av miamiborna lever ca 29 procent under fattigdomsgränsen, vilket enligt United States Census Bureau gör staden till en av landets fattigaste. Som en kontrast till detta ser man också iögonfallande rikedom i Miami-området, inte minst i lyxvillornas Coral Gables.

Relaterade länkar

Medlemmarnas bilder från Miami

USA

Diskussioner om Miami Visa fler (164)

USA 5 månader sedan
90
USA 6 år sedan
10
USA 6 år sedan
8
USA 6 år sedan
13
USA 6 år sedan
8
USA 6 år sedan
11
USA 6 år sedan
12
USA 6 år sedan
13
USA 7 år sedan
1
USA 7 år sedan
4

Miami


Lokal tid: 06:01
Land:USA
Huvudstad: Washington DC
Största stad:New York City
Statsskick:förbundsrepublik
Språk:engelska
Religion:kristendom
Yta: 9 372 614 km²
Folkmängd:316,2 miljoner (2013)
Befolkningstäthet: 32 invånare per km²
Medellivslängd:78 år
Analfabetism:1 %
Valuta: amerikansk dollar (USD)
1 dollar = 8.40 kr
BNP per capita:$ 47 700 (2010)
Tidsskillnad:-11 till -6 timmar
Elektricitet:220 V AC, 50Hz
Nationaldag:4 juli
Landsnummer:1
Landskod:US
Näringsliv:tjänstesektor 79%, industri 18%, jordbruk 3%
Klimat:varierat: de östra delstaterna har tempererat klimat med varma somrar och snöiga vintrar i norr och subtropiska förhållanden i söder; i sydväst råder arida och semiarida förhållanden; västkusten är tempererad men varmare i Kalifornien och fuktigare på stillahavskusten i nordväst; Hawaii är huvudsakligen tropiskt; Alaska har framför allt arktiskt klimat men mer kyligt och fuktigt på sydkusten
USA USA
Flagga Statsvapen
Amerikas Förenta Stater
United States of America (engelska)
USA

Illustrationer

Städer i USA